Učitavam...
(U slucaju duzeg učitavanja, pritisnite ovdje)


Simplex d.o.o. osposobljavanje za rad na visini

Krajem svibnja za novozaposlene radnike vinkovake tvrtke SIMPLEX struni djelatnici ERGONOMIKE odrali su u suradnji sa pripadnicima GSS-a teaj za rad na visini. Program osposobljavanja izraen je prema procjeni rizika na poslovima montae i demontae baznih stanica na antenskim stupovima, a obuhvaa teoretsko i praktino osposobljavanje. Tjedan dana prije poetka teaja polaznici su dobili literaturu posebno pripremljenu za samouenje.
Praktinu obuku obavili su lanovi GSS-a, a radili su individualno sa svakim polaznikom. Dio vjebi kao što je ispravno namještanje visinskog pojasa i uporaba obvezne opreme izvodio se prije penjanja.

Nakon uvjebavanja svih faza potrebnih za sigurno obavljanje poslova na antenskim stupovima razliitih izvedbi, te vjebi za pruanje prve pomoi unesreenom na visini polaznici su morali sve faze obaviti samostalno te je obavljena je provjera praktine osposobljenosti.

Svaki korak i potez ispitanika praen je s punom panjom ocjenjivaa i poslodavca. Osposobljavanju je prisustvovao i poslodavac tvrtke SIMPLEX.

Nakon provedenog osposobljavanja polaznici teaja pristupili su provjeri znanja putem testa koju su obavili djelatnici ERGONOMIKE. Zajedno s radnicima i poslodavac je morao pokazati poznavanje zaštite na radu i to prema zahtjevnijem programu pripremljenom za poslodavce i njihove ovlaštenike. Izrazi lica svih polaznika osposobljavanja daju naslutiti da im je lakše bilo svladati praktini dio ispita od teoretskog.dijela.

Na kraju cjelodnevnog teaja i provjere znanja, polaznicima koji su s uspjehom prošli na teoretskom i praktinom dijelu ispita urueni su dokumenti o osposobljenosti u skladu s programom osposobljavanja, snimljena je zajednika fotografija, a poslodavac se pobrinuo za okrepljujui obrok svim sudionicima teaja.

16.06.2009.
Ostale vijesti